Afdrukken
PDF
apr
29

Paardenkracht


28april1 640x427 Acht weken training was nodig om de paarden klaar te stomen voor deze reis. Harry Mulder en Gerrit Haakmeester hebben deze taak op zich genomen. Hiermee waren zij elke week zeven halve dagen actief. "De paarden kennen nu half Twente", vertelt Gerrit trots.


Er werden lange afstanden gereden om de hengsten voor te bereiden op alle kilometers die hen te wachten stonden. Om hun conditie op te bouwen moesten ze dagelijks oefeningen uitvoeren: longeren. Harry en Gerrit konden op deze manier de paarden naar hun eigen hand zetten en de spieren van de paarden goed ontwikkelen.
PAARDEN Aparte, een draver is het liefste paard van deze reis volgens Hein Heun, maar volgens de andere doet hij zijn naam eer aan, apart. Gerrits voorkeur gaat uit naar de draver Bonne: "hij wil goed werken, is altijd scherp en nooit vervelend".
Met Napoleon,een Gelderse is het een ander verhaal, hij is eigenwijs in omgang, dan moet hij in de gaten gehouden worden. Al is hij de baas van de groep, hij is zeer betrouwbaar in zijn werk. Lodewijk heeft een karakter met pit, een volhouder, een echte Gelderse.
Bouke, de enige Fries van de vijf hengsten, heeft minder getraind dan de rest en daarom minder uithoudingsvermogen. Ondanks dat hij reserve is, loopt hij elke dag voor de koets. Mocht er een paard uitvallen,dan heeft Bouke genoeg conditie opgebouwd om deze plek volledig in te vullen. Aan alles is gedacht, zelfs aan extra hoefijzers. Voor elk paar zijn er vijf speciaal op maat gemaakt. Op deze manier zal onze eindbestemming Meaux zeker haalbaar zijn.

Contact

Stichting Napoleon 1812 
KvK nr. 52390462
Bankrek. 65.48.17.839
Mail: info@napoleon.gichon.nl

Secretariaat:
Leemhuisweg 8
7665 TA Albergen